Συνταγές

Πολύχρωμη μεξικάνικη σαλάτα

Υλικά

1 κονσέρβα κόκκινα φασόλια

1 μικρή κονσέρβα καλαμπόκι

1 μεγάλη ντομάτα

1 πράσινη πιπεριά

1 πορτοκαλί πιπεριά

1 ξερό κρεμμύδι

Χυμός από 1 λεμόνι

3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδο

Αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση

Μουλιάστε και ξεβγάλετε τα φασόλια και το καλαμπόκι. Κόψτε σε κυβάκια τη ντομάτα, τις πιπεριές και το κρεμμύδι. Ψιλοκόψτε το σκόρδο.

Τοποθετήστε όλα τα λαχανικά (εκτός του σκόρδου) σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατέψτε τα.

Σε μικρότερο μπολ, προσθέστε το σκόρδο, το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατέψτε, μέχρι να αποκτήσουν ομοιογενή υφή.

Χύστε τη sauce στο μπολ με τα λαχανικά και ανακατέψτε. Σερβίρετε τη σαλάτα κρύα.

 

Tacos time: Σε μέτρια τορτίγια βάζετε 2 κουτ. σούπας γιαούρτι και 2 κουτ. σούπας μεξικάνικη σαλάτα και 30 g ψητό κοτόπουλο.