
Ζυμαρικά ολικής άλεσης με σάλτσα κολοκύθας
Υλικά
1 κιλό κολοκύθα
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
1 σκελίδα σκόρδο
1 πακέτο σπαγγέτι ολικής άλεσης
Προαιρετικά 200 g μανιτάρια κομμένα
1 κουτ. γλυκού αποξηραμένος βασιλικός
Προαιρετικά μοσχοκάρυδο, κουρκουμάς
Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ºC.
Κόψτε την κολοκύθα σε μικρά κομμάτια, αλείψτε τα με λίγο ελαιόλαδο και τοποθετήστε τα σε ένα ταψί στο φούρνο, μαζί με τη σκελίδα σκόρδο.
Ψήστε για 20 περίπου λεπτά, μέχρι να είναι αρκετά μαλακά.
Μαγειρέψτε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες βρασμού. Θυμηθείτε να κρατήσετε 1 φλιτζάνι ζωμό.
Στη συνέχεια, σε ένα τηγάνι σοτάρετε τα μανιτάρια για 2-3 λεπτά με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Μόλις ψηθεί η κολοκύθα, τη μεταφέρετε μαζί με το σκόρδο και τα μπαχαρικά στο μπλέντερ. Προσθέτετ εάν απαιτείται λίγο νερό από τα ζυμαρικά, μέχρι να αποκτήσει υφή αραιού πουρέ.
Σε ένα πιάτο, συνδυάζετε τα ζυμαρικά με τα μανιτάρια και τον πουρέ κολοκύθας.