Σολομός με κρούστα μυρωδικών
Υλικά
2 φιλέτα σολομού
1-2 λεμόνια
1 ξερό κρεμμύδι
χυμός από 2 λεμόνια
1 κουτ. σούπας μουστάρδα
1 κουτ. σούπας μυρωδικά (θυμάρι, δεντρολίβανο, βασιλικό κτλ.).
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι (κόκκινο, λευκό, μαύρο)
Εκτέλεση
Σε ένα ταψί στρώνετε μια λαδόκολλα.
Πάνω της βάζετε τόσες φέτες λεμόνι, ώστε να δημιουργηθεί ένα στρώμα για να τοποθετηθούν 2 φιλέτα σολομού .
Πάνω από τα λεμόνια, τοποθετείτε ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
Σε ένα μπολάκι ανακατεύετε:
το χυμό από 2 λεμόνια
1 κουτ. σούπας μουστάρδα
1 κουτ. σούπας από τα αγαπημένα σας πράσινα μυρωδικά (θυμάρι, δεντρολίβανο, βασιλικό κτλ.).
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι (κόκκινο, λευκό, μαύρο)
Αλείφετε τα φιλέτα σολομού με το μίγμα και τα τοποθετείτε πάνω στα λεμόνια.
Ψήνετε για 20- 30’ σε μέτριο φούρνο.