
Μακαρονοσαλάτα με κάσιους
Υλικά
βίδες ή πένες τρικολόρε
κάσιους άψητα, ανάλατα
λιαστές ντομάτες
ξερό κρεμμύδι
λευκό τυρί της επιλογής σας
πιπέρι, αλάτι
πέστο βασιλικού
Εκτέλεση
Βράζετε τα ζυμαρικά, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στραγγίζετε και τα αφήνετε να κρυώσουν.
Ξεπλένετε τις λιαστές ντομάτες από το λάδι, και τις κόβετε σε λωρίδες.
Κόβετε το κρεμμύδι σε ροδέλες ή καρέ.
Ανακατεύετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και η μακαρονοσαλάτα είναι έτοιμη!
Tip
Ποσοστό του αμύλου που περιέχουν τα μακαρόνια, όταν τα τρώτε κρύα, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση, μετατρέπεται σε ανθεκτικό άμυλο, δηλαδή μια μορφή διαλυτών φυτικών ινών. Το ανθεκτικό άμυλο έχει οφέλη για την υγεία, αφού θεωρείται πρεβιοτικό, δηλαδή τροφή για τα καλά μικρόβια του εντέρου, και ταυτόχρονα αποδίδει λιγότερες θερμίδες αφού δεν πέπτεται! Σε επόμενο post θα το αναλύσουμε περισσότερο