Άρθρα διατροφής

10 Εύκολοι τρόποι για να αυξήσετε τη φυσική σας δραστηριότητα

Πλέον, όλο και περισσότερες μελέτες συσχετίζουν την καθιστική ζωή με πολλά προβλήματα υγείας, όπως την παχυσαρκία, κάποιους τύπους καρκίνου, το σακχαρώδη διαβήτης, την υπέρταση και τις καρδιαγγειακές παθήσεις.

Λόγω έλλειψης χρόνου, διάθεσης ή λόγω κούρασης, οι περισσότεροι από εμάς δεν έχουμε κάποια σταθερή φυσική δραστηριότητα. Η μετακίνηση προς και από τη δουλειά γίνεται με το αυτοκίνητο ή τα μέσα, η δουλειά είναι συνήθως καθιστικού τύπου και μετά από αυτήν συνήθως επιλέγουμε την ξεκούραση αντί για την άσκηση. Ωστόσο, μπορείτε με μικρές αλλαγές στην καθημερινότητα σας, να καταφέρετε να την αυξήσετε, χωρίς να χρειαστεί να θυσιάσετε πολλές ώρες από τον ελεύθερο σας χρόνο.

  1. Ξεκινήστε την ημέρα σας με κοιλιακους: Πριν σηκωθείτε από το κρεβάτι, κάντε περίπου 25 με 50 επαναλήψεις, έτσι ώστε να τονώσετε την κοιλιά σας, να αυξήσετε την ενέργειά σας και να νοιώσετε ευεξία, πριν ακόμα ξεκινήσετε την ημέρα σας. Εαν θέλετε μπορείτε να επαναλάβετε και το βράδυ.
  2. Μη χρησιμοποιείτε το ασανσερ ή τις κυλιόμενες σκάλες. Προτιμήστε να ανεβοκατεβαίνετε με τις κανονικές σκάλες. Αν πρόκειται για πολλούς ορόφους, είτε κατεβείτε από το ασανσέρ δύο ορόφους πιο πριν, είτε χρησιμοποιήστε τις κυλιόμενες σκάλες, χωρίς όμως να μένετε ακίνητοι.
  3. Αποφύγετε να χρησιμοποιείτε το αυτοκίνητο για κοντινές αποστάσεις. Πηγαίντε ως το περίπτερο, το σουπερμάρκετ ή το φαρμακείο με τα πόδια.
  4. Εάν η απόσταση είναι μεγάλη, σταθμεύστε το αυτοκίνητο σας 1 -2 τετράγωνα πιο μακριά από τον προορισμό σας, ώστε να περπατήσετε την υπόλοιπη διαδρομή. Σταδιακά η απόσταση μπορεί να μεγαλώσει.
  5. Τώρα που η βενζίνη έχει φτάσει στα ύψη, και δε συμφέρει η μετακίνηση με το αυτοκίνητο, χρησιμοποιήστε ποδήλατο. Είναι μια καλή λύση για να πάτε ως τη δουλειά σας (εαν μένετε κοντά), για να πάτε ως το μετρό, για να πάτε τη βόλτα σας ή για να κάνετε τις εξωτερικές δουλειές σας.
  6. Κρύψτε το τηλεκοντρόλ! Έτσι θα αναγκαστείτε να διανύσετε την απόσταση καναπές-τηλεόραση αρκετές φορές, για να αλλάξετε κανάλι.
  7. Βάλτε μουσική και χορέψτε, αντί να κάθεστε στον καναπέ και να βλέπετε τηλεόραση.
  8. Κάντε δουλειές του σπιτιού. Μπορεί να ακούγεται περίεργο αλλά το σκούπισμα, το σφουγγάρισμα, το σιδέρωμα και άλλες δουλειές, αποτελούν καλή γυμναστική.
  9. Εαν στο κοντινό σας περιβάλλον έχετε μικρά παιδιά, παίξτε μαζί τους κρυφτό, κυνηγητό ή πηγαίντε μαζί τους στο πάρκο.
  10. Εάν έχετε σκύλο, βγάζετε τον καθημερινά για βόλτα. Σταδιακά αυξήστε τη διάρκεια της βόλτας.

Εάν έχετε κάποιο πρόβλημα υγείας, συμβουλευτείτε τον γιατρό σας πρωτού εφαρμόσετε τις παραπάνω οδηγίες.

Χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε ότι σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΑΠΟΔΟΧΗ ΑΠΟΡΡΙΨΗ